Carapelli
Priča o “Carapelli”maslinovom ulju počela je davne 1893. godine, da bi do današnjih dana dostigla mitske razmere. Danas je “Carapelli” kompanija lider na tržištu i najpoznatiji svetski brend maslinovog ulja, kao i najpoznatiji brend u Italiji. “Carapelli” hladno ceđeno maslinovo ulje je prirodno, bez holesterola, koje evidentno pomaže smanjenju LDL ( „lošeg" holesterola ), a povećava nivo HDL („dobrog" holesterola).
“Carapelli” i zdravlje
“Carapelli” je zdrav za srce
Državna američka agencija FDA preporučuje konzumaciju dve supene kašike Carapelli hladno ceđenog maslinovog ulja dnevno jer se na taj način smanjuje rizik od koronarnih srčanih oboljenja.
Mediteranska dijeta
Mediteranska dijeta koja je bogata maslinovim uljem, sa malo kalorija, igra važnu ulogu u prevenciji od tumora i kardio vaskularnih bolesti. Takođe smanjuje rizik od ateroskleroze, zadebljanja i taloženja masnih naslaga na zidovima arterija.
“Carapelli” i imuni sistem
“Carapelli” sadrži prirodne antioksidanse, fenole i tokoferol koji jačaju odbrambenu moć organizma u borbi sa svakodnevnim stresom.
Carapelli Extra Vergine BIO Organic 0.75 l
Novo u asortimanu je “Carapelli” extra Vergine BIO Organic, ovo delikatno hladno ceđeno maslinovo ulje dobijeno je isključivo iz organski gajenih maslina, uzgajanih u skladu sa kriterijumima organske proizvodnje. Ulje ima jedinstven ukus zahvaljujući primeni znanja i iskustva od preko 100 godina. “Carapelli” extra vergine BIO Organic, se izdvaja po istančanom ukusu i blagotvornom uticaju na organizam.
“Carapelli “il Nobile 0.5l
Jedinstveno il Nobile maslinovo ulje pravljeno je tradicionalnom i vekovima starom metodom hladnog ceđenja iz čiste masline. Zahvaljujući izuzetno malom procentu kiselosti od samo 0,3% Il Nobile je jedan od najzdravijih i najkvalitetnijih maslinovih ulja na svetu i zahvaljujuči tomc je nosioc sertifikata CSQA koji garantuje kvalitet i nivo kiselosti. Sadrži obilje prirodnih antioksidanata koji sprečavaju starenje ćelija.
“Carapelli” il Nobile 1l
Jedinstveno il Nobile maslinovo ulje pravljeno je tradicionalnom i vekovima starom metodom hladnog ceđenja iz čiste masline. Zahvaljujući izuzetno malom procentu kiselosti od samo 0,3% il Nobile je jedan od najzdravijih i najkvalitetnijih maslinovih ulja na svetu i zahvaljujući tome je nosilac sertifikata CSQA koji garantuje kvalitet i nivo kiselosti. Sadrži obilje prirodnih antioksidanata koji sprečavaju starenje ćelija.
“Carapelli“ extra vergine 0.25 l, 0.5 l, 0.75 l i 1l
Jedinstveno “Carapelli” ekstra devičansko maslinovo ulje pravljeno je tradicionalnom i vekovima starom metodom hladnog ceđenja od posebno gajenih mediteranskih maslina. Zahvaljujući malom procentu kiselosti od 0,5%, takođe je nosioc sertifikata CSQA čime garantuje kvalitet. Carapelli Extra Vergine maslinovo ulje ima izraženu otpornost prema visokim temperaturama u odnosu na biljna ulja koja se obično koriste, što ga čini pogodnim i za prženje. Pomaže u prevenciji stomačnih problema.
Akcijski artikal ovog prestižnog Italijankog brenda je “Carapelli” extra vergine 500+250ml.gratis, gde po ceni za pola litra dobijate 750ml najkvalitetnijeg “Carapelli” maslinovog ulja.
Iz posebne ponude izdvajamo “Carapelli” duo pack, jer kupovinom odvog pakovanja možete uštedeti i do 30%.
“Carapelli” ulje od koštica grožda 0.75 l
Jedinstveno “Carapelli” ulje od koštica grožda proizvedeno je od koštica grožda crnih sorti. Prirodno je zelono-zlatne boje i ukusa grožda sa blagom notom vina. Od 15 kg koštica, dobija se 1l “Carapelli” ulja od koštica grožda. Ovo ulje je zbog svoje visoke tačke ključanja (200C) posebno pogodno za pečenje i dinstanje jela od divljači, mesa i povrća. Idealno je praviti jela bolesnicima u “Carapelli” ulju od koštica grožda koji boluju od povišenog krvnog pritiska i arteroskleroze.
Zamenite puter ili margarin
sa “Carapelli” hladno ceđenim maslinovim uljem i
poboljšajte svoje zdravlje
Najčešća pitanja o maslinovom ulju?
Šta znači hladno ceđeno maslinovo ulje ?
Hladno ceđeno ulje je proces bez ikakvog zagrevanja i hemijskog tretiranja. Ulje se dobija iz čistog presovanja.
? Može li se pržiti u “Carapelli” hladno ceđenom maslinovom ulju ?
Naravno, kao osnovu svakog jela možemo koristiti “Carapelli” hladno ceđeno maslinovo ulje. Budući da hladno ceđena maslinova ulja imaju izuzetnu otpornost prema visokim temperaturama, što ga čini pogodnim i za prženje.
Saznajte više o maslinovom ulju, kliknite OVDE
Posetite nas:
www.carapelliusa.com
www.carapelli.com
Recepti:
“Carapelli” praktična primena
* Marinirajte biftek, piletinu ili ribu u “Carapelli” hladno ceđenom maslinovom ulju, dodajte beli luk i sveže bilje (ruzmarin, majčinu dušicu, bosiljak) pre nego što ga stavite u grill.
* Dodajte nekoliko kapi hladno ceđenog “Carapelli” maslinovog ulja u sos za špagete, da bi pojačali ukus i zdravlje.
* Mediteranski krompir - krupnije isečen krompir pomešajte sa “Carapeili” hladno ceđenim maslinovim uljem, dodajte ruzmarin, beli Iuk, so, biber i pecite u rerni.
* Napravite začinsko biljno ulje sa “Carapelli” hladno ceđenim maslinovim uljem, tako što na svake dve supene kašike našeg “Carapelli” ulja dodate jednu čajnu kašičicu seckanog svežeg bilja (peršun, bosiljak, ruzmarin).
TOSKANA ČORBA (za 2 osobe)
Sastojci: 60 g šargarepe, 30 g crnog luka, 10 g “Carapelli” hladno ceđenog maslinovog ulja, 4 dl “Mutti” pasiranog paradjza - PASSATA, 4 g soli, 5 g peršuna za dekoraciju, 60 g parmezana i 5 g mlevenog bibera.
Priprema: Na vrelom “Carapelli” maslinovom ulju propržiti sitno seckanu šargarepu i cmi luk. Kada je povrće upola gotovo, vadimo ga i uz mao vode izblendiramo. Izblendanu masu vratiti u posudu i dodati “Mutli” pasirani paradajz PASSATA. Začinite sa soli, biberom i šećerom. Kuvajte čorbu još 10 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Servirajte čorbu i dekorišite je peršunom i mlevenim parmezanom.
Špageti al ragu DIANATRA (za 4 osobe)
Sastojci: 400 g špageta, 100 g piletine, 2 kašike “Mutti” duplo koncentrovani paradajz pire iz tube, maslinovo ulje “Carapelli”, 1 čaša crnog vina, so, biber, 5 čena karanfilića, ruzmarin, 1 češanj belog luka,400 g “Mutti” Polpa, luk I vlasac.
Priprema: uklonite kožu i masne delove sa piletine, a zatim sitno iseckajte meso. Dodajte hladno ceđeno maslinovo ulje “Carapelli” i beli luk u tiganj. Kad se ulje zagreje dodajte mleveno meso. Kada meso dobije braon boju, uklonite beli luk i prolijte meso crnim vinom i pustite da ispari. Dodajte “Mutti“ duplo koncentrovani paradajz pire i “Mutti2 polpu, karanfilić i ruzmarin. Dodati so, biber i kuvati na niskoj toploti na 50 stepeni i dodati luk vlasac.
Skuvajte špagete u slanoj void pa ih sjedinite sa mesom.