FrankoniaFrankonia dijetalne čokolade
Frankonija je osnovana davne 1869. godine u Nemačkoj, kao prva kompanija koja je počela da proizvodi dijetalne čokolade.
Frankonia je bila inovativna s obzirom da je prva saharozu zamenila voćnim šećerom fruktozom, i time učinila čokoladu dostupnu i osobama obolelim od dijabetesa, kao i onima koji vode računa o svom zdravlju i vitkom stasu. Frankonia čokolade za razliku od ostalih čokolada sa saharozom i glukozom, ne uzrokuju nagle promene nivoa glukoze u krvi, što kod dijabetičara može uzrokovati ometanje metaboličke kontrole. Fruktoza se absorbuje mnogo sporije i zato imamo samo manje promene nivoa glukoze u krvi.
Dijet čokolada je pogodna naročito kod „ dijabetes mellitus“ u okviru plana dijete. Na svakoj čokoladi je označena dozvoljena dnevna količina.
Frankonia čokolade ne sadrže gluten koji stvara probleme s varenjem. Gluten slabi imuni sistem, stvara sluz i oštećuje tanko crevo kod ljudi sa celijakijom. Naše čokolade ne sadrže genetski modifikovane sastojke, konzervanse, veštačke arome i dodatke niti zasićene masnoće.
Sladokusci se takođe mogu bez bojazni prepustiti čarima dijetalne čokolade sa celim lešnikom, sa nugatom, jagodom i jogurtom, tamne čokolade ili pak mlečne dijetalne čokolade.