Mutti
Tradicijom dužom od 100 godina (osnovan davne 1899.) i jedinstvenim načinom prerade paradajza “Mutti” se danas nalazi na vodećoj poziciji u Italiji i svetu. “Mutti” proizvodi su nosioci certifikata integralne proizvodnje pod kojom se podrazumeva: integralna i biološka zaštita poljoprivrednih kultura, kontrola kvaliteta proizvoda, primena agrotehničkih mera koje omogućiju da ova proizvodnja doprinosi zaštiti životne sredine. Paradajz od kojih se prave “Mutti” proizvodi uzgaja se isključivo u Italiji, na prelepim sunčanim obroncima.
MUTTl - ZDRAVLJE I KVALITET
“Mutti” proizvodi su proizvedeni od čistog svežeg paradajza obrađenog tako da vam maksimalno skrati vreme pripremanja jela, a doprinese savršenom ukusu svojim vrhunskim kvalitetom. Na njivama na kojima se proizvodi paradajz zabranjena je upotreba veštačkih đubriva i herbicida. Takođe, nijedan “Mutti” proizvod ne sadrži konzervanse ni veštačke boje. Ovi proizvodi su 100% prirodni. Svi “Mutti” proizvodi imaju izrazito crvenu boju, jedinstven ukus i sadrže veima koristan i nezamenjiv likopen. Apsorpcija likopena je maksimalna upravo kod ,,kuvanog" paradajza, odnosno termički obrađenog. Najbolji učinak ima sos za picu ili čorba od paradajza, koncentrat i paradajz iz limenke koji se kuva uz malo masnoća. Likopen smanjuje rizik od raka prostate, smanjuje takozvani “loš” holesterol (Ldl), a s njim i opasnost od srčanih bolesti, sprečava i druge vrste tumora, pre svega grlića materice, dojke, pluća i želuca. Takođe nijedan “Mutti” proizvod ne sadrži gluten, što je pogodno za ishranu dijabetičara. “Mutti” takođe svake godine dodeljuje nagradu "Golden tomato" farmeru koji ima najbolji rod paradajza s obzirom da “Mutti” otkupljuje samo najbolji paradajz i daje najbolju otkupnu cenu u Italiji.
MUTTI POLPA
“Mutti” polpa je napravljena od fino seckanih komadića svežeg paradajza izrazito crvene boje. “Mutti” polpa je jedinstvena na tržištu jer se proizvodi isključivo leti, iz hladnog procesa mlevenja bez dodavanja konzervansa kao i veštačkih boja. Ovaj jedinstveni proces je patentirao “Mutti” i to ga čini jedinstvenim u Evropi. Polpa je idealna za jela koja zahtevaju kraće kuvanje, kao što su sosovi za testenine, jela od povrća i mesa.
MUTTl PELATI
Pelat je duguljasti, oljušten ceo paradajz u sosu. Po svom karakteru su čvrsti, sočni i bez kožice. Pelat je idealan za pripremu sosova, jela od mesa i drugih jela koja zahtevaju duže vreme kuvanja. Nakon otvaranja poželjno je pelat preručiti u nemetalnu posudu i čuvati u frižideru. Sastojci: oljušteni paradajz pelat i sok od paradajza.
MUTTI PIZZA SAUCE
Ovaj ukusan sos je sastavni deo svake dobre pice. “Mutti” pizza sos stavite direktno na testo, a preko njega dodajte sve ostale sastojke po vlastitom izboru i ukusu.
MUTTI DOPPIO CONCENTRATO
“Mutti” doppio concentrato je ustvari duplo koncentrovani paradajz pire koji pojačava ukus i boju jelima. Odlično se uklapa sa jelima u kojima preovladava testenina i meso. Može se dodatno kombinovati sa “Mutti” Passatom/ Polpom/ Pica Sosom.
MUTTI PASSATA
Kao lider u svojoj kategoriji ovaj delikatni pasirani paradajz, “Mutti Passata” izdvaja se svojim slatkastim ukusom i izrazito crvenom prirodnom bojom, bez šećera i vode. Kako bi se kvalitet “Mutti Passata” sačuvao, pakuje se u staklenoj boci i kad se otvori čuva se u frižideru.
MUTTI CHERRY TOMATO
Napravljen od najbolje odabranog čeri paradajza, izvanredan je kao dodatak salatama i jelima. Možete od njega napraviti divan sos za testeninu i meso. Više od ukusa, bez dodatnih hemikalija i boja. Novo u ponudi na našem tržištu u standardnom pakovanju od 400 g. Za naše ugostitelje imamo posebnu posudu u pakovanjima od 2,5 Kg i 4,7 Kg
Recepti
TOSKANA ČORBA (za 2 osobe)
Sastojci: 60 g šargarepe, 30 g crnog luka, 10 g maslinovog ulja hladno ceđenog “Carapelli”, 4 dl “Mutti” pasiranog paradjza -PASSATA, 4 g soli, 5 g peršuna za dekoraciju, 60 g parmezana i 5 g mlevenog bibera.
Priprema: Na vrelom “Carapelli” maslinovom ulju propržiti sitno seckanu šargarepu i cmi luk. Kada je povrće upula gotovo, vadimo ga i i uz mao vode izblendamo. Izblendanu masu vratiti u posudu i dodati “Mutti” pasirani paradajz PASSATA. Začiniti sa soli, biberom i šećerom. Kuvati čorbu još 10 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Servirati čorbu i dekoratisati je peršunom i mlevenim parmezanom.
Špageti al ragu DIANATRA (za 4 osobe)
Sastojci: 400 g špageta, 100 g piletine, 2 kašike “Mutti” duplo koncentrovani paradajz pire iz tube, maslinovo ulje “Carapelli”, 1 čaša crnog vina, so, biber, 5 čena karanfilića, ruzmarin, 1 češanj belog luka,400 g “Mutt” polpa, luk vlasac.
Priprema: uklonite kožu i masne delove sa piletine, a zatim sitno iseckati meso. Dodati hladno ceđeno maslinovo ulje “Carapelli” i beli luk u tiganj, kad se ulje zagreje dodajte mleveno meso. Kada meso dobije braon boju, uklonite beli luk i prolijte meso crnim vinom i pustite da ispari. Dodajte “Mutti” duplo koncentrovani paradajz pire i “Mutti” polpu, karanfilić i ruzmarin. Dodajte so, biber i kuvajte na niskoj toploti na 50 stepeni pa na kraju dodajte i luk vlasac.
Kuvajte špagete u slanoj vodi pa ih kad budu gotove sjedinite sa mesom.