Riso Gallo
Riso GaIIo je italijanski lider u proizvodnji i prodaji pirinča i predstavlja neprikosnoveni brend broj jedan u ovoj oblasti u Italiji. Tradicija od preko 150 godina, u okrilju iste porodice, započela je još davne 1856. godine prvom fabrikom u Đenovi.
Danas je Riso Gallo sinonim za proizvode od pirinča najvišeg kvaliteta, a osim šest generacija dugom tradicijom, to počasno mesto zaslužili su stalnim inovacijama u proizvodnji, kojom su dobili proizvode vrhunskog kvaliteta, odličnog ukusa, praktične za pripremu i sve to u lepom i zaštićenom vakuum pakovanju. Prednosti ovakve vrste pakovanja jesu visok stepen bezbednosti proizvoda, uz maksimalno očuvanje svežine i hranljivih svojstava.
Da bi dobio premium proizvod, Gallo je razvio sopstveni eksperimentalni centar, koji je na zdrav i potpuno prirodan način, sa velikom pažnjom i kontrolom proizvodnje, došao na zaslužno prvo mesto u Evropi i svetu. Osim toga, Riso Gallo je prva fabrika u Italiji koja koristi optičko sortiranje pirinča i termičku obradu kako bi se smanjila dužina kuvanja. Razvili su i svoj vlastiti sistem kvaliteta sertifikovan prema UNI EN ISO 9001: 2000 standardu, koji garantuje sigurne i visoko-kvalitetne proizvode.
Posvećen isključivo zadovoljstvu i zdravlju potrošača, ali i zaštiti životne sredine, Riso Gallo uzgaja pirinač najboljeg kvaliteta u severnoj dolini reke Po, najvećim pirinčanim poljima u Evropi. Nakon strogo kontrolisanog uzgoja, Gallo i dalje vrši selekciju, kako bi u svoje proizvode uneo samo najbolje od najboljih zrna pirinča.
U Riso Gallo vakuum pakovanju nalaze se pažljivo selektovana cela zrna, bez loma, tako da potpuno upotrebite svako zrno iz pakovanja u spravljanju svojih omiljenih jela – koristeći Riso Gallo dobijate siguran kvalitet po najvišim svetskim standardima.
Riso Gallo Arborio
Pirinač Arborio je jedan od najkvalitetnijih i najboljih, ali i napoznatiji pirinač u kategoriji okruglih zrna. Budući da je najbogatiji skrobom, pravi je izbor za pravljenje kremastih specijaliteta, kao što je Rižoto, odličan je za domaći sutlijaš, puding ali i izvrstan kao prillog jelima. Kada pirinču Arborio dodate tečnost i mešate, skrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke. Naziv ove vrste pirinča potiče iz grada Arborio u Italiji, gde se i uzgaja. Vreme kuvanja ovog pirinča je 17 minuta.
Riso Gallo Carnaroli 500g i 1kg
Kralj Rižoto pirinča. Krupna zrna sa visokim sadržajem skroba i čvrstom skrukturom. Zadržava svoj oblik tokom kuvanja bolje nego druge vrste pirinča. Vreme kuvanja ovog pirinča je 15 -17 minuta i to je najbolja vrsta pirinča za pripremu rižota. Gallo preporuka: Najbolji pirinač za rižoto.
Riso Gallo Blond integrale
Riso Gallo Blond Integrale je integralni pirinač već pripremljen na pari, pa umesto 45 min kod klasičnog integralnog pirinča, kuvanje skraćuje na svega 14 minuta. Posebnom metodom obrade u fabrici, hranjivi sastojci iz omotača se, pod pritiskom, skupljaju u zrnu. Rezultat je pirinač koji zadržava skoro sve prvobitne hranjive sastojke i pogodan je za sve koji žele da ukusan i zdrav obrok spreme za što kraće vreme. Pogodan je baš za svaku vrstu jela. Integralni pirinač za razliku od belog, ima 3,5 puta više magnezijuma, 4 puta više vitamina B1 i vlakana, a 1,6 puta više folne kiseline. Reguliše krvni pritisak, povećava elastičnost krvnih sudova, štiti od ateroskleroze, srčanog infarkta i nervoze.
Riso Gallo Venere crni integralni pirinač
Riso Gallo Venere - sjajni crni pirinač koji oslobađa prijatnu aromu sveže pečenog hleba. Riso Gallo Venere je jedini crni pirinač koji se kuva 20-22 minuta. Idealno prokuvan, zrna ostaju odvojena i čvrsta.Perfektan je za salate i prženje u tiganju. Gallo preporuka: Idealno ide uz školjke, ribu i povrće.
Riso Gallo Roso crveni integralni pirinač
Riso Gallo Roso - Integralni pirinač crvene boje i čvrste konzistentnosti.Kuva se 16 do 18 minuta. On je pripremljen kuvanjem i ima poseban ukus. Idealan je za priloge ili salate ili za kuvanje sa povrćem i mesom. Gallo preporuka: Idealan je unapredi prilog ili salatu umesto tradicionalnog povrća
Riso Gallo Originario
Za tradicionalna jela, Riso Gallo Originario, pirinač sitnijeg, okruglog zrna, je pravo rešenje. Pogodan je za sve vrste supa, krokete, sutlijaš, sarme, punjene paprike, salate. Odličan je za supu sa mlekom, uz povrće, kobasice ili uz različita mesna jela. Izvanredna je gratinirana sa sirom ili kao baza za desert. Jedna od brojnih prednosti ovog pirinča je kratko vreme kuvanja - od 12 do 14 minuta.
Riso Gallo Risotti
Riso Gallo Risotti je najpoznatiji i najpopularniji italijanski pirinač za pravljenje rižota. Ima jedro, kratko zrno i visok sadržaj skroba, koji mu daje savršenu ravnotežu kremastog ukusa, što ga čini idealnim za tradicionalni, italijanski rižoto. Ne samo da ova sorta riže zadržava savršeni "al dente" stil, što ga čini popularnim među kuvarima, već se veoma skladno vezuje sa svim sastojcima, stvarajući savršen rezultat.
Riso Gallo Blond Risotti 1,2 kg i 2kg
Riso Gallo Blond Risotti ima zrno srednje veličine. Pre kuvanja dobija plavu boju tipičnu za pirinač prokuvan na pari. Kuva se 12 minuta, garantuje apsorpciju tečnosti i omogućava pripremu rižota u kratkom vremenskom periodu bez prekuvavanja, odličan i za restorane sa velikim brojem potrošača. Zrna su uvek razdvojena.
Riso Gallo Long Grain 1kg
Pirinač sa najmanjim mogućim procentom loma, kvalitetnog dugog zrna, obogatiće vaša najegzotičnija jela poput meskičkog gulaša ili indijskog pudinga, ali je takođe odličan i za domaći pilav ili laganu letnju salatu.
Riso Gallo Risotto 1kg
Ukoliko želite ukus i kvalitet pravog italijanskog rižotoa koji kao da je pripremljen u restoranu, Risotto je pravi izbor za Vas. U vakuum pakovanju koje zadržava sva nutritivna svojstva i štiti zrno od spoljašnjeg uticaja, možete biti sigurni da će u Vašu kuhinju stići najkvalitetniji pirinač.
Riso Gallo Round Grain 1kg
Pirinač Riso Gallo okruglog zrna pruža vam bezbroj mogućnosti i eksperimentisanja u kuhinji. Bilo da pravite dezert, glavno jelo, salatu ili tradicionalna srpska jela, italijansko okruglo zrno biće vam glavni saveznik u svakom poduhvatu.
Riso Gallo Parboiled 1kg
Parboiled - pirinač dobijen posebnom obradom na pari upotpuniće svaki vaš specijalitet, i pretvoriće čak i domaćice početnice u vrhunske kuvarice zahvaljujući jednostavnoj pripremi. Riso Gallo pirinač će uvek ostati aldente i zadržati čvrstu strukturu zrna.
Riso Gallo Risotto Milanese sa šafranom 175g
rižoto! Ovaj kulinarski novitet sadrži prirodne sastojke arome u samom zrnu. Upotrebom ovih proizvoda, za samo 12 minuta kuvanja, koristeći samo vodu, dobićete autentičan i pravi italijanski Rižoto Rižo
to "al dente" sa karakterističnom, kremastom teksturom. Veoma pogodno za sve one koji nemaju mnogo vremena za spremanje hrane, a ipak žele kvalitetan i ukusan italijanski obrok koji mogu podeliti sa dragom osobom.
Riso Gallo Quattro Formaggi
U originalnom italijanskom rižotu sa četiri vrste sira od sada možete uživati za svega 12 minuta spremanja! Kako bi zadovoljio potrebe i najzahtevnijih ljubitelja originalnog, italijanskog Rižota, Riso Gallo je proizveo sasvim novu vrstu specijaliteta-gotov rižoto! Ovaj kulinarski novitet sadrži prirodne sastojke arome u samom zrnu. Upotrebom ovih proizvoda, koristeći samo vodu, dobićete autentičan i pravi italijanski Rižoto "al dente" sa karakterističnom, kremastom teksturom. Veoma pogodno za sve one koji nemaju mnogo vremena za spremanje hrane, a ipak žele kvalitetan i ukusan italijanski obrok koji mogu podeliti sa dragom osobom.
Recepti
Mediteranska salata
Sastojci: 200g “Riso Galo” integralnog pirinča, 250 g graška, 250 g šargarepe, 100 g pariske ili neke druge kobasice, 1 mala glavica luka, so, biber, peršun i vinsko sirće za začin.
Priprema: Posebno skuvajte “Riso Gallo” integralni pirinač, kao i grašak i šargarepu u slanoj vodi. Bareno povrće i “Riso Gallo” integralni pirinač ocedite, a šargarepu i parisku kobasicu iseckajte na sitne kockice, pa zajedno izmešajte. Sitno iseckani luk, peršun i biber stavite u 1 dl vode, kratko prokuvajte i tako vruće prelite po povrću, a na kraju dodajte sirće, pa dobro izmešajte. Ohlađenu salatu stavite u staklene čaše i poslužite kao predjelo.